Zöldhulladék

Zöldhulladék elszállítás Budapest és Pest megye területén 3500Ft/m3 rakodással. 

Tel.: +36 70 670 70 70 

Tavaszi kertimunkák és zöldhulladék eltakarítás

A tél végével, akárcsak a természetnek, nekünk is fel kell készülnünk a tavaszra. Bár a hőmérő higanyszála éjjelente még bőven nulla fok alá kúszhat, a hosszabb nappalok és a fákon megjelenő rügyek egyértelműen jelzik a jó idő közeledtét. Kerttulajdonosként már február végén, de legkésőbb március elején érdemes nekiállunk a munkálatoknak, hogy teljes nyugalomban várhassuk a melegebb hónapokat.

Bejegyzésünkben megmutatjuk, milyen kerti teendők várnak ránk a tavasz során, illetve tippeket adunk a keletkező zöldhulladék megfelelő kezeléséhez is.

 

 

A díszkert és a gyep felfrissítése

A díszkertben az első lépés a talaj gyomlálása, a megjelenő gaznövények ugyanis nem csak a látványon rontanak, de a friss hajtásokban is komoly kárt tehetnek. A folyamatos gyomlálástól viszonylag egyszerűen megszabadulhatunk, ha a virágok mellé olyan talajtakaró növényeket ültetünk a kertünkben, amelyek nem engedik a gaz elburjánzását. Ilyen lehet például a sokak által kedvelt püspöksüveg, a gólyaorr vagy az árnyéki kőtörőfű. A fűszernövények között pedig a kakukkfű szolgálhat ideális talajtakaróként.

Ha van komposztunk, amit a tél alatt sem hanyagoltunk el, most kiváló tápanyagforrásként szolgálhat a virágoskertek lakói számára. A gyomlálás után ezt a gazdag és erőt adó anyagot egyenletesen kell eloszlatnunk a talajon. A komposzt széthintésével előkészíthetjük a talajt az ültetésre.

A rózsákat és az évelő növényeket a rendszeres fagyok elmúltával, április elején már ébresztgethetjük. A téli takarás eltávolítását követően egy alapos átvizsgálás következik. Amennyiben elszáradt, vagy sérült ágakat találunk, azokat nyugodtan távolítsuk el, hiszen ezek már nem hoznak új hajtásokat. A visszamaradt zöldhulladékból apróra vágva friss komposzt készíthető. Az aprítás azért fontos, mert a nagyobb ágak csak nehezen és hosszú idő alatt bomlanak el.

Késő tavasszal, amikor az időjárás már engedi, a szobanövényeinket a virágoskertbe, a teraszra vagy a lugasok alá is kihelyezhetjük. A napsütés és a friss levegő mindenképpen jó hatással vannak a télen bent tartott növényekre. Arra viszont ügyeljünk, hogy a legtöbb szobanövény nem tűri jól a közvetlen napfényt. Ha pedig átültetést végzünk, az elhalt gyökereket sem árt eltávolítani.

A virágoskertet körülvevő gyepet tavasszal szellőztetni kell. Erre a legalkalmasabb eszköz a speciális kialakítású gyepgereblye, amivel felszedhetjük az őszről megmaradt faleveleket és az élettelen fűszálakat. Ezzel a folyamattal gyakorlatilag teret engedünk az új sarjadék számára. A lomb- és fűmaradék a gallyakhoz hasonlóan jól komposztálható.

A sövények, különösen az örökzöldek visszavágását szintén a tavaszi időszakra kell ütemeznünk. Az olyan fajtákat viszont, amelyek koratavasszal már virágzásnak indulnak, kizárólag ezt követően szabad nyírni. A metszésnél minden öreg vagy eltört ágat le kell vágunk, hogy helyet biztosítsunk a friss hajtásoknak.

Zöldhulladék elszállítás ára:

Ág, gally, levél normál hulladék.

3500.- ft/m3

 

 

Zöldhulladék elszállítás ára:

Zsákos hulladék, ázott tömörödött levél, fűnyesedék, 

4800.- ft/m3 .

Zöldhulladék elszállítás ára:

Géppel összetúrt hulladék  

6000.- ft/m3 .

Rakodási árat tartalmazzák a m3 áraink abban az esetben, ha a hulladék mellé, mögé tudunk állni teherautóval. Abban az esetben ha távolabbról kell rakodni 2000.-ft/óra/fő áron tudjuk vállalni az elszállítást. 

Zöldhulladékkal kapcsolatos szolgáltatásaink

Zöldhulladék elszállítása rakodással kedvező áron. 

Zöldhulladék: ág, gally, száraz lomb, nyesedék, száraz fűhulladék, stb.

Minimális díj egy helyszínen 10 500 ft. ( 3 m3)

Kiszállási díj Budapesten nincs!

A zöldhulladék elszállítás alkalmával ágvágókkal és láncfűrésszel is folyamatosan daraboljuk kerti hulladékát és tömörítjük, hogy a lehető legolcsóbban és leghatékonyabban tudjuk elszállítani! 

Zöldhulladék elszállítása csipegető kanalas teherautóval. Nagyobb mennyiségű zöldhulladéknál gazdaságosabb ezzel a teherautóval dolgozni.

Tömörítési kapacitását nem lehet egy napon említeni a kézi rakodással szemben. Hatékony gyors munkát tudunk végezni vele.

De itt is fontos, hogy rendezetten legyenek a kupacok rakva, bár forgó kanalas  daruval dolgozunk a sorba halmozott ágakkal mi is költséghatékonyabban tudunk rakodni.

Tuskó elszállítása darus teherautóval történik.

Olyan helyre kell deponálni a kiszedett tuskókat, hogy mellé tudjunk parkolni.

Daruzás feltétele ne legyen a tuskók felett faág, villany vezeték 6 méter magasságon belül.

Amikor tuskó kiszedésre vállalkozunk legyünk azzal tisztában, hogy a legdrágább zöldhulladék szállítási árral itt fogunk találkozni.

Mivel ezeket speciális darálóval aprítják leadási ár is “speciális”.

Zöldhulladék szállítás, miért pont minket válasszon.

  1. Mert mi vagyunk a leghatékonyabbak!
  2. Megfelelő  gépparkkal rendelkezünk.
  3. Gyorsan nagy mennyiségű hulladékot is el tudunk szállítani. (Akár napi 300 m3)
  4. Kedves, rendezett alkalmazottak.

Ha a zöldhulladék közelébe tudunk állni a gépkocsival  az ár tartalmazza a rakodás költségeit is!

Képek munka közben